JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Som rådman på Stockholms tingsrätt arbetar du på en av tingsrättens fem dömande avdelningar. En av avdelningarna utgörs av Patent- och marknadsdomstolen. Denna rekrytering avser i första hand rådmän till de allmänna målavdelningarna. Varje avdelning leds av en chefsrådman och har mellan 35-50 medarbetare. På varje avdelning finns en ställföreträdare för chefsrådmannen som har personalansvar för notarierna och särskilt ansvar för indelning av domare på förhandlingarna. Utöver rådmännen finns det fiskaler på varje avdelning och en beredningsorganisation med beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare. Domstolshandläggarna leds av handläggarchefer. Alla de allmänna avdelningarna handlägger brottmål, tvistemål och familjemål.

Tingsrätten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten. Arbetet bygger på ett gott ledarskap och medarbetarskap där medarbetare i olika funktioner får möjlighet att tillsammans utveckla arbetsmetoder för att öka kvaliteten i olika avseenden. För närvarande arbetar vi särskilt med att dels stärka domarnas aktiva roll i beredningen av målen, dels säkerställa en hög grad av specialistkompetens inom relevanta rättsområden på respektive avdelning. En ledstjärna i detta arbete är att skapa en sammanhållen tingsrätt.

 

Kvalifikationer 

Arbetet som rådman ställer höga krav på juridisk skicklighet, omdöme, samarbetsförmåga, arbetskapacitet och självständighet. Som rådman är du ett föredöme för övriga medarbetare på domstolen. Genom dialog och samverkan har du ett stort ansvar för att arbetet utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt. Som domstolens ansikte utåt bidrar du genom ett gott bemötande till medborgarnas förtroende för tingsrätten.

Vi söker dig som inspireras av ett mycket kvalificerat och omväxlande juridiskt arbete där din analysförmåga utmanas. Vi värdesätter också att du vill bidra till tingsrättens utvecklingsarbete. Du kommer till en arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning inom ramen för Domstolsakademin. För rådmän som är indelade på Patent- och marknadsdomstolen finns även möjlighet till vidareutbildning inom ramen för bland annat EUIPO (Europeiska Unionens Immaterialrättsmyndighet ) och EPO (European Patent Office).

 

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 300 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar varav en avdelning är Patent- och marknadsdomstolen. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för HR-, ekonomi-, IT- och service- och säkerhetsfrågor vid domstolen.

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 60-2018
Ansök här

Kontakt

Gudrun Antemar, lagman
08-561 650 51, gudrun.antemar@dom.se

Anders Dereborg, chefsrådman avd 5
08-561 651 73, anders.dereborg@dom.se

Malou Lindblom, chefsrådman avd 4
08-561 653 75, malou.lindblom@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden