JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker flera domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Tillsammans med domare, notarier, beredningsjurister och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga både brottmål, tvistemål och andra typer av mål och ärenden. Du kommer att ha många kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Som domstolshandläggare kan det utöver placering på de dömande avdelningarna komma att bli aktuellt med tjänstgöring på den administrativa avdelningen.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du har god förmåga att driva arbetet framåt och finner stort engagemang i handläggningsarbete. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer samt ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera arbetet extra viktig.

Vi ser att du har avslutad gymnasieutbildning eller annan avslutad utbildning på motsvarande nivå som bedöms likvärdig. Det är starkt meriterande om du har minst ett års erfarenhet av arbete som domstolshandläggare. Du är en van datoranvändare och väl bekant med Office-paketet. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska samt talar och förstår engelska. Övriga språkkunskaper kan vara meriterande.

Tingsrätten lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Anställningsvillkor

Anställningsform: tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-23

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och att vi har ett inkluderande synsätt. Det förutsätter att vi hanterar alla sökande rättvist och att vårt urval enbart bygger på meriter och kompetenser, varför vi använder oss av kompetensbaserad rekryteringsmetod.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Vänligen ange löneanspråk!

Anställning

Antal platser: en eller flera

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:

Julia Wahlgren, HR specialist, på 08-561 65 068 alt. julia.wahlgren@dom.se

Emilia Sandberg, HR specialist, 08-561 65 058 alt. emilia.sandberg@dom.se

För frågor om tjänsten som domstolshandläggare, kontakta:

Anne-Marie Cardenas, handläggarchef, 08-561 652 12

Fackliga företrädare

Anette Skalmark ST, 08–56165437

Carina Forsberg, ST, 08-561 65 277


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-23
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2019/0611 doss 24
Ansök här

Kontakt


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stockholms tingsrätt
Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen består även av en administrativ avdelning som hanterar ekonomi, budget, HR, säkerhet och service, IT, registrering och arkiv. Stockholms tingsrätt är en modern och öppen arbetsplats med ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Tingsrätten ingår i ett regionalt samarbete med Attunda, Nacka, Solna och Södertörns tingsrätter.