JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker flera domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i en kansliorganisation som består av team och tillsammans med domare, notarier, beredningsjurister och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga mål eller ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutat gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom serviceyrke eller administration, gärna inom offentligverksamhet. Du är en van datoranvändare och använder dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Vi ser även att du har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Du har en förmåga att se helheten och prioritera utifrån verksamhetens mål samt kan arbeta på ett konstruktivt sätt under perioder med hög arbetsbelastning. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Antal platser: 4
med reservation för att det kan bli fler tjänster

Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-24
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2017/0780
Ansök här


Kontakt

Nadjwan Baballos
HR-specialist
0856165085
nadjwan.baballos@dom.se

Camilla Murray
Handläggarchef
08-56165136
camilla.murray@dom.se

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten består av fyra allmänna avdelningar för brottmål, tvistemål och ärenden samt av Patent- och marknadsdomstolen. Målavdelningarna, som består av cirka 45-55 medarbetare, leds av en chefsrådman och en handläggarchef. På målavdelningarna arbetar domare, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för HR-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.