JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker gruppchefer till enheten för registrering och arkiv

Arbetsbeskrivning

Enheten för registrering och arkiv växer och utökar därför med två gruppchefer. Som gruppchef vid Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. I ditt arbete ingår att leda och utveckla arbetet inom gruppen. Du har personalansvar och genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal. I nära samarbete med din gruppchefskollega arbetar du med samordningen inom enheten avseende bland annat personalplanering, rekrytering och introduktion av nyanställda. Du kommer även att stödja enhetschefen för registrering och arkiv med uppföljning av verksamheten. Utöver din roll ingår operativt arbete inom enhetens ansvarsområde. Här ingår bl. a. att ta emot och registrera handlingar, hantera avgifter, betala vittnesersättning, besvara förfrågningar samt vård och förtecknande av arkivet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har

- akademisk examen om minst 180 hp

- 60 hp inom arkivvetenskap eller motsvarande kunskaper inom offentlig förvaltning och klassificering

- ledarerfarenhet i exempelvis i en samordnande roll

- flera års erfarenhet av framgångsrikt arbete inom service och/eller administration.

Du är en person som skapar goda relationer till dina kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Du är resultatinriktad och arbetar för att effektivisera verksamheten mot nya mål. Du har en utpräglad känsla för service och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera, förklara och lösa problem. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du tidigare arbetat administrativt inom domstol. Det är även meriterande om du tidigare har ledarerfarenhet från myndighet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning 6 månader.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 2
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2017/0131 doss 24
Ansök här


Kontakt

Ann-Sofie Arvidsson
Chef för enheten för registrering och arkiv
08-561 655 01

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37

Johanna Rosén
HR-specialist
08-561 650 84
johanna.rosen@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 300 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för personal-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen. Enheten för registrering och arkiv ingår i den administrativa avdelningen.