JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Supporthandläggare med inriktning verksamhet

Arbetsuppgifter

Till enheten för produktförvaltning söker vi nu en driven och vetgirig supporthandläggare.

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att via telefon eller e-post ge support till anställda på Sveriges Domstolar när det gäller användningen av verksamhetsstödet Vera. I det vardagliga supportarbetet ingår att vägleda användarna rätt i systemet, att ge tips på hur olika funktioner kan och ska användas, ge information och råd likaväl som att ta emot tips och råd från användarna på hur produkten Vera kan förändras samt att lösa tekniska problem. Du kommer att arbeta i ett team där problemen diskuteras och löses gemensamt.

Supporttjänsten kommer att kombineras med annat arbete inom verksamheten. Beroende på vem du är som person och dina intressen kan detta vara arbete med information, utbildning, kravhantering eller test.

I tjänsten som supporthandläggare ingår ca 20-30 resdagar i jobbet per år.


Kvalifikationer

Du som söker har minst fyra års erfarenhet i närtid i rollen som domstolssekreterare/-handläggare på allmän förvaltningsdomstol och har goda kunskaper i användandet av Vera. Vi tror att du i dag dagligen jobbar i olika delar av Vera. Vi vill att du kan men också vill lära dig mer om hur Vera stödjer domstolarna i hela målhanteringen från inkomna handlingar till avslut i mål. Har du erfarenhet som Vera-lärare eller på annat sätt arbetat med att ge support eller utbildning är det mycket positivt.

Du har en god social kompetens och brinner för att ge god service. Du arbetar lösningsorienterat och har förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter utifrån ett kund- och verksamhetsperspektiv. Du har ett gott omdöme och förmåga att möta kunderna och att bygga ett nätverk som underlättar ditt arbete. Du bör dessutom vara nyfiken på ny teknik och vara en van PC-användare.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-28
Arbetsgivarens referensnummer: 0510-2018
Ansök här


Kontakt

Klara Lutti
Enhetschef
0701-808297
klara.lutti@dom.se

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Domstolsverket tillämpar provanställning. Placeringsort Jönköping, Göteborg, Malmö eller Stockholm.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för domstolsutveckling ansvarar bl.a. för att i nära samarbete med domstolarna analysera arbetsprocessen och med denna som grund ta fram kraven för utvecklingen och förvaltningen av verksamhetsstöd där Vera idag är det system som används på samtliga domstolar. Avdelningen agerar i det här sammanhanget som beställare av system och förändringar i system.

Verksamheten omfattar samverkan med andra myndigheter i rättskedjan såsom polis, åklagare, kriminalvård m.fl. där ett av de stora målen är att utveckla det elektroniska informationsutbytet.

Inom avdelningen finns enheten för produktförvaltning som ansvarar för kontakten med våra kunder, domstolarna, och ansvarar för vidareutveckling av de system som avdelningen är systemägare till.

I uppdraget ingår bland annat att ge kund- och produktstöd, utbilda användare, administrera central systemdata och mallar, bearbeta förändringsönskemål och fel i Vera och uppföljning avseende processer och kvalitet.