JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Systemanalytiker

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som systemanalytiker vilket innebär att du kommer att vara en viktig del i vårt arbete med att utveckla domstolarnas verksamhetsstöd. Ditt arbete kommer att ha en tyngdpunkt i rollen som systemanalytiker där du tillsammans med andra hjälper verksamheten med att ta fram krav på systemlösningar, säkerställer att de är realiserbara och sedan vara med i testningen av funktionaliteten. Utöver detta kommer du även ha möjlighet att arbeta med behovsanalys samt leda workshops.

Du kommer att ingå i ett agilt utvecklingsteam. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper.

Du är van att skriva och läsa kravdokumentation samt läsa testfall. Du har goda kunskaper och erfarenhet av metoder och verktyg inom dessa två områden. Vidare har du erfarenhet av agila metoder. Det är värdefullt om du har erfarenhet som teamledare eller liknande ledande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du är van att arbeta i modelleringsverktyg, som exempelvis Enterprise Architect.

Om du utöver detta har erfarenhet av att leda modelleringar ser vi det som värdefullt. Har du även jobbat med användargränssnitt så är det en bonus.

Som person är du kreativ och självgående. Du är analytisk, kvalitetsinriktad och har förmågan att arbeta strukturerat. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt.

Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: 1345-2017
Ansök här


Kontakt

Anna Widing-Torstensson
Enhetschef för Systemdesign och test
0734-60 61 71

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Varmt välkommen till öppet hus den 17/8 kl. 16-18. Då får du mer information om jobbet, möjlighet att se våra nya moderna lokaler och du får chans att träffa både medarbetare och chefer.

Placeringsort Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar som omfattar ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. Inom Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i centrala Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!