JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Systemutvecklare Java/Webb till rättsväsendet

Varför ska du söka?

Är du en driven systemutvecklare och lagspelare som vill vara med och utveckla moderna lösningar till rättsväsendet? Visste du att Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering? Vi underlättar nämligen vardagen för närmare 7 000 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare, varje dag.

Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt. Så är du intresserad av att arbeta med moderna tekniker i en kreativ och intensiv miljö tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor kan det här vara jobbet för dig.

Vad innebär arbetet?

Vi söker dig som vill utveckla våra webbapplikationer med tekniker som Java EE och Angular. Vi arbetar med en ny utvecklingsplattform baserad på open source. Det kommer både att finnas möjlighet till att arbeta med nyutveckling och vidareutveckling av befintliga lösningar.

Som systemutvecklare ingår du i något av våra agila team. Tillsammans med verksamheten ansvarar teamet för allt ifrån krav till driftsättning. Du bidrar till helheten utifrån ditt perspektiv som systemutvecklare.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att få uppgifter med svårighetsgrad och ansvar utifrån din erfarenhet och ditt intresse.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du har ett stort intresse för programmering, och gärna Java eller webbutveckling som din specialitet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av några av följande tekniker, komponenter eller arbetssätt:

  • Frontend: HTML, CSS, Typescript eller gärna något webbramverk som t ex Angular
  • Backend: Java EE (JPA, EJB, Web services, REST), Java 8+, Wildfly och PostgreSQL
  • DevOps: Maven, Jenkins, GIT, Docker, SonarQube och JUnit
  • Arbetssätt: Scrum, JIRA och testdriven utveckling

För att lyckas i din roll så behöver du vara lösningsfokuserad, nyfiken och gilla  problemlösning. Du har ett eget driv för att utvecklas och vill ta din del av ansvaret för att leveransen ska lyckas.

För dig är det självklart att vara en lagspelare. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål och vill leverera med god kvalitet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vilka är vi?

Domstolsverkets IT-avdelning jobbar med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar.

Övrigt

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 2
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-23
Arbetsgivarens referensnummer: 1068-2019
Ansök här

Kontakt

Markus Erlandsson
03615 55 34

Anna Kronander, SACO
073-1403844

Magnus Danielsson, ST
036-155363


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domstolsverket