JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Systemutvecklare med fokus testautomation

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som systemutvecklare med fokus testautomation. Du kommer att ingår i ett tvärdisciplinärt team som arbetar enligt DAX (Domstolsverkets anpassning av Scrum). I samverkan med verksamheten genomför teamet kravanalys, design, utveckling, test och driftsättning. Du bidrar till helheten utifrån ditt perspektiv som systemutvecklare med testfokus.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi står inför många spännande utmaningar och du kommer att få uppgifter med svårighetsgrad och ansvar utifrån din erfarenhet och ditt intresse.


Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du har ett stort intresse för programmering, och brinner för kvalitet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av några av följande metoder och tekniker:

- Testautomation med verktyg som JUnit, JMeter, Selenium och Arquillian

- Skriva och läsa testfall

- Utveckling inom Java, Typescript och HTML 5

- DevOps: Maven, Jenkins, GIT, SonarQube, JIRA, Confluence och Hip-Chat

- Metodik: Scrum – gärna erfarenhet och intresse av att arbeta i olika roller

Som person är du lösningsorienterad, flexibel och självgående. Du är kvalitetsinriktad, har god analytisk förmåga och lätt för att samarbeta. Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-02
Arbetsgivarens referensnummer: 633-2018
Ansök här


Kontakt

Anna Widing-Torstensson
Enhetschef för Systemdesign och test
0734-60 61 71

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.

Placeringsort: Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Vi behöver fler som vill göra samhällsnytta! Vill du jobba med själva hörnpelarna i vårt demokratiska samhälle? Då skall du komma och arbeta med oss.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!