JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

T.f. rådman

Arbetsuppgifter

Jönköpings tingsrätt har cirka 50 medarbetare, varav 12 domare (ordinarie domare och fiskaler). Tingsrätten är indelad i tre avdelningar, två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. De dömande avdelningarna leds av chefsrådmän. Som t.f. rådman kommer du att arbeta på en av våra dömande avdelningar tillsammans med andra domare, notarier och domstolshandläggare. Du kommer att få möjlighet att arbeta med alla måltyper som förekommer vid tingsrätten.

Vi ser gärna att du också deltar i vårt arbete med att kontinuerligt utveckla verksamheten.


Kvalifikationer

Du som söker ska uppfylla kraven i 4 kap. 1 § rättegångsbalken. Du kan nyligen ha blivit förordnad till hovrättsassessor eller så kan du också efter ditt assessorsförordnande under några år ha arbetat med kvalificerat juridiskt arbete i annan verksamhet än domstol.

Förutom att du är en skicklig och analytisk jurist krävs att du som person är öppen och flexibel. Vi förutsätter att du är drivande i såväl målarbetet som i det kontinuerliga utvecklingsarbete som pågår vid tingsrätten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Snarast eller efter överenskommelse.
6 månader med möjlighet till förlängning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-06
Arbetsgivarens referensnummer: 165-18
Ansök här


Kontakt

Karin Nacke
Lagman
0703-20 42 85
karin.nacke@dom.se

Lisa Vilander
Facklig företrädare Saco-S
036-15 67 47
lisa.vilander@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Vid tingsrätten pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten och frågor om kvalitet och effektivitet är viktiga för oss som arbetar här.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Jönköping och Hyres – och arrende-nämnden i Jönköping. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer.