JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Rekryteringen av ordinarie domare är numera öppen för jurister som inte har en traditionell domarutbildning. Samtliga överrätter har därför under de senaste åren erbjudit externa jurister att vara adjungerad ledamot i domstolen. En sådan anställning ger inblick i arbetet på en domstol och kan också öka den enskildes möjlighet att få en ordinarie domartjänst.

Som adjungerad ledamot i Kammarrätten i Stockholm får du utvecklande arbetsuppgifter samt möjlighet att skaffa nya erfarenheter och ökad kunskap såväl inom det förvaltningsrättsliga området i allmänhet och det migrationsrättsliga området i synnerhet. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut.


Kvalifikationer

Det kan förutspås att Förvaltningsrätten i Luleå, som är Norrlands största domstol och även en av landets fyra migrationsdomstolar, under de närmaste åren kommer behöva ett flertal ordinarie domare. De nu aktuella anställningarna är därför i första hand avsedda för jurister som är intresserade av att efter avslutad adjunktions-tjänstgöring söka anställning som domare vid Förvaltningsrätten i Luleå.

Ett krav utöver att du är jurist är att du, t.ex. som åklagare, advokat, kronofogde, processförare, förvaltningsjurist eller annan kvalificerad tjänstgöring som jurist (jfr 44 § förordningen med kammarrättsinstruktion), har flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, bl.a. inom de rättsområden som förekommer i kammarrätten.

Märk dina bilagor med KST2017/208.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2
1-2

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-02
Arbetsgivarens referensnummer: KST2017/208
Ansök här


Kontakt

Thomas Keisu
Kanslichef
08-561 690 05

Victoria Bäckström
Lagman
0920-295 470


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 240 medarbetare, varav ungefär 180 är jurister och därav cirka 60 ordinarie domare. Organisationen består av sex dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en lagman, samt en administrativ avdelning.

Kammarrätten handlägger cirka 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen är migrationsmål, skattemål och socialför-säkringsmål. Kammarrätten i Stockholm är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättsäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Våra lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.