JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Under 2018 finns det möjlighet för jurister att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i kammarrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut.


Kvalifikationer

Anställningarna är avsedda för dig som är jurist och som är intresserad av att söka anställning som ordinarie domare. Ett krav utöver att du är jurist är att du, t.ex. som åklagare, advokat, kronofogde, förvaltningsjurist eller genom annan kvalificerad tjänstgöring som jurist, har flera års erfarenhet av de rättsområden som förekommer i kammarrätten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning, oftast sex månader

Antal platser: 5
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: 368/17
Ansök här


Kontakt

Björn Källén
Administrativ direktör
031-732 74 25


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Göteborg

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare. Organisationen består av tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida

www.kammarratten.goteborg.se