JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Under 2018 finns det möjlighet för jurister att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i kammarrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut. Som adjungerad ledamot erhåller du ett personligt anpassat introduktionsprogram och tillgång till handledare. Efter avslutad adjunktion har du sedan möjlighet att söka anställning som ordinarie domare.


Kvalifikationer

Anställningarna är avsedda för dig som är jurist och som är intresserad av att söka anställning som ordinarie domare. Ett krav utöver att du är jurist är att du, t.ex. som åklagare, advokat, kronofogde, förvaltningsjurist eller genom annan kvalificerad tjänstgöring som jurist, har flera års erfarenhet av de rättsområden som förekommer i kammarrätten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning, oftast sex månader

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: 24-2017-212
Ansök här


Kontakt

Mats Åkerlund
Administrativ direktör
060-18 68 70
mats.akerlund@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Sundsvall

Kammarrätten är en allmän förvaltningsdomstol med ca 55 anställda. Domstolen prövar överklagade avgöranden från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person såsom psykiatrimål, mål enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga och mål enligt lagen om vård av missbrukare.

Kammarrätten ligger centralt i Sundsvall. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats och satsar på våra medarbetare bl.a. genom kompetensutveckling och friskvårdsförmåner. Kammarrätten är en trivsam arbetsplats som präglas av kompetens, laganda, öppenhet och samarbete.