JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tillfällig anställning som domare

Arbetsbeskrivning

Under 2018 finns det möjlighet för jurister att pröva domaryrket genom att vara adjungerad ledamot i hovrätten. Som sådan får du utvecklande arbetsuppgifter och möjlighet att skaffa nya erfarenheter. Du deltar som domare vid föredragningar och förhandlingar och får möjlighet att skriva domar och beslut.


Kvalifikationer

Anställningarna är avsedda för dig som är jurist och som är intresserad av att söka anställning som ordinarie domare. Ett krav utöver att du är jurist är att du är professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne, ledamot i Sveriges advokatsamfund eller har mångårig erfarenhet av ett rättsområde som förekommer i hovrätten. Du som söker ska svara mot högt ställda krav på yrkesskicklighet, omdöme och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse Tidsbegränsad anställning, oftast sex månader

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0266
Ansök här


Kontakt

Anna Samuelsson
Administrativ direktör
031-701 22 61
anna.samuelsson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Hovrätten för Västra Sverige

Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från tingsrätterna i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. Vid hovrätten arbetar cirka 130 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg. Förhandlingar hålls även i Karlstad.