JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Tingsrätterna i Stockholmsregionen söker controller

Arbetsbeskrivning

Som controller är du central för framför allt budgetsamarbetet. Arbetet innebär att under de fem domstolscheferna och i samverkan med de administrativa cheferna i regionen ha det samlade ansvaret för frågor kopplade till vår gemensamma budget. Du följer upp och analyserar resursanvändning, arbetsbelastning och måluppfyllelse. En annan viktig uppgift är att planera och samordna regionens samlade budgetprocess genom att ta fram prognoser och gemensamma rutiner. Du medverkar också i olika utvecklingsprojekt inom regionsamarbetet och bistår lagmännen, de administrativa cheferna och ekonomiadministratörerna med behovsanpassade insatser. Controllern ansvarar vidare för de löpande kontakterna med Domstolsverket i budget- och uppföljningsfrågor samt deltar i utvecklingsarbete gemensamt för hela Sveriges domstolar.

Arbetet är självständigt och förutsätter betydande flexibilitet särskilt som controllerns arbete utförs vid alla fem tingsrätterna.


Kvalifikationer

Civilekonomexamen eller motsvarande är ett krav. Vidare krävs minst några års erfarenhet av arbete som controller, gärna inom offentlig verksamhet. Statens controllerutbildning kan vara meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Du måste vara en van och säker datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel, och ha erfarenhet av ekonomi- och beslutsstödsystem. Du ska ha erfarenhet av och mycket god förmåga att hantera stora mängder information.

Du är drivande och initiativrik i arbetet. Du har mycket god förmåga att i tal och skrift kommunicera och förklara frågor inom ditt område. Höga krav ställs på analytisk förmåga och förmåga att strukturera arbetet. Noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och ett konsultativt förhållningssätt är viktiga egenskaper. Du har integritet, är lyhörd och samarbetsinriktad.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
Tillträde enligt överenskommelse, dock senast den 1 september 2017.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-30
Arbetsgivarens referensnummer: A661554
Ansök här


Kontakt

Inger Söderholm
Lagman
08-561 695 56
inger.soderholm@dom.se

Eva Sjölund
Administrativ direktör
08-561 650 58
eva.sjolund@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Attunda tingsrätt

Fem tingsrätter i Stockholmsområdet har ett regionalt samarbete bl.a genom att vi har en gemensam budget. Domstolarna är Attunda, Nacka, Solna, Stockholms och Södertörns tingsrätter och vi samverkar i administrativa frågor som rör ekonomi, personal, säkerhet m.m. Våra sammanlagda budgetmedel uppgår till närmare 700 miljoner kronor och det totala antalet anställda är cirka 850. Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller effektiv resursanvändning. Vår gemensamma controller är i det arbetet en väsentlig och viktig resurs.

Controllerns huvudsakliga placering kan diskuteras. Alla tingsrätterna finns i moderna lokaler nära allmänna kommunikationer.