JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uddevalla tingsrätt söker domstolshandläggare

Om oss

Uddevalla tingsrätt är en domstol med ca 40 st anställda, belägen i centrala Uddevalla. 

Vi handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt och att de som kommer till oss ska känna att de får ett gott bemötande.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare är du del av ett arbetslag på tingsrättens målkansli, där vi arbetar i rotlar. Du registrerar inkommande handlingar, bevakar frister, expedierar domar, planerar rättegångsdagar och kallar berörda parter till domstolens förhandlingar. Efter beslut om delegation utför du även en hel del åtgärder självständigt under eget ansvar. Du har många kontakter med allmänhet och parter, och för protokoll på vissa domstolsförhandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en genuin känsla för service och kvalitet. Du är ansvarsfull, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att anpassa dig till förändringar och oväntade situationer samt kan fatta egna beslut. Du har god förmåga att prioritera och planera i ditt arbete och hantera hög arbetsbelastning under perioder.

Du har som lägst en gymnasieexamen med några års yrkeserfarenhet. Du har en god datorvana samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter från domstol, advokatbyrå, offentlig verksamhet eller Paralegalutbildning kan komma vara meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig

Provanställning med sex månader kan komma tillämpas.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-06
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/31
Ansök här

Kontakt

Jenny Karlsson, handläggarchef
0522-65 71 04

Ingela Pettersson, handläggarchef
0522-65 71 48

Anna Lyckestrand, chefsadministratör
0522-65 71 05

Marie Sjöberg, ST-domstol
0522-65 71 03

Inga-Britt Börjesson, ST-domstol
0522-65 71 02


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Uddevalla tingsrätt