JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker administratör

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som administratör vid Umeå tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med övriga administratörer, ordningsvakter, vaktmästare m.m. Arbetet innebär bl.a. utlämnande av allmänna handlingar, registrering av handlingar, hantering av nämndemän, arkivsysslor och arbete i tingshusets reception. Vidare ska du tjänstgöra som ordningsvakt vid främst jour.

 

Kvalifikationer mm

Vi söker dig som har minst treårig gymnasieutbildning gärna kompletterad med högre utbildning inom samhällsvetenskap/juridik/arkivvetenskap. Det är också meriterande om du har erfarenhet från administrativt arbete, gärna som arkivassistent, registrator eller handläggare vid domstol eller annan myndighet.

 

För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer. Du förmedlar information tydligt och enkelt samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du tar ditt arbete på allvar, ser till helheten och drar lärdom av dina erfarenheter. Du arbetar konstruktivt och tar snabbt in kunskap och löser problem på ett flexibelt sätt. Som person är du noggrann och tycker om att arbeta med så väl rutinärenden som mer komplicerade frågor. Du ser dig själv som en serviceinriktad person som gärna vill hjälpa dina kollegor. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

 

Arbetet som ordningsvakt innebär inte att du redan måste vara utbildad ordningsvakt, utan att du har en vilja att genomgå ordningsvaktsutbildning.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas och löneanspråk bör anges i ansökan. Tillträde snarast.

Umeå är en expansiv universitetsstad med ett rikt kulturliv. I Umeå har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till nöjesliv och fritidsaktiviteter. I Umeå kan du njuta av ljusa sommarnätter och riktiga vintrar med mycket snö. Kommunen har knappt 130 000 invånare, läs mer på www.umea.se.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Arbetsgivarens referensnummer: TUM 2019/221
Ansök här

Kontakt

Anne Lillieroth
070-667 01 39

Gabriella Viklund
090-17 21 28

Agnetha Andersson, ST inom Sveriges domstolar
090-17 21 46


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Umeå tingsrätt