JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i en kansliorganisation som består av team och tillsammans med domare, notarier, beredningsjurister och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga mål eller ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Du har minst ett års dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete inom service och administration. Du är en van datoranvändare och använder dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Vi ser även att du har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Du har en förmåga att se helheten och prioritera utifrån verksamhetens mål samt kan arbeta på ett konstruktivt sätt under perioder med hög arbetsbelastning. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september 2018 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-25
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/32
Ansök här

Kontakt

Jörgen Vikström, chefsadministratör
090-172103

Pernilla Åsander, handläggarchef
090-172170


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Umeå tingsrätt