JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker en chefsrådman

Arbetsbeskrivning

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som i sin tur är underindelade i två målenheter. Varje målavdelning leds av en chefsrådman, varav en nu går i pension. På varje avdelning finns även en handläggarchef som leder handläggarnas arbete. Chefsansvaret är betydande och innefattar verksamhetsansvar, fullt personalansvar och arbetsmiljöansvar. Chefsrådmannen ingår också i tingsrättens ledningsgrupp. I den uppgiften ligger bl.a. att på ett ansvarsfullt, engagerat och drivande sätt ta ansvar för tingsrättens verksamhet i stort.


Kvalifikationer

Chefsrådmannen ska svara mot mycket högt ställda krav på yrkesskicklighet, analysförmåga, effektivitet och samarbetsförmåga. Vidare krävs en mycket god administrativ och kommunikativ förmåga. Chefsrådmannen ska ha ett engagerat och aktivt ledarskap. I detta ligger bl.a. att leda och motivera medarbetarna, skapa engagemang, sätta gränser och delegera. Chefsrådmannen ska också ha förmåga att se till hela domstolens bästa, att driva arbetet framåt och anpassa verksamheten efter nya förutsättningar. Dessutom ska chefsrådmannen ha förmåga att upprätthålla ett gott och öppet arbetsklimat som främjar delaktighet och trivsel på arbetsplatsen.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Arbetsgivarens referensnummer: 113-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Catarina Barketorp
Lagman
018-431 60 32
0708-35 96 96
catarina.barketorp@dom.se

Johan Rosén
Chefsrådman
018-431 60 50
073-461 84 24
johan.rosen@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Vi kommer under 2018 att inleda en ombyggnation som bl.a. medför att vi får fast säkerhetskontroll. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv.