JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 90 medarbetare varav 17 ordinarie domare och fyra tingsfiskaler. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns även en handläggarchef som leder handläggarnas arbete.

Just nu pågår ett ombyggnadsarbete på tingsrätten. När detta är klart kommer vi att införa fast säkerhetskontroll. Efter sommaren ska vi genomföra en omorganisation som bl.a. kommer att medföra att vi inrättar två anställningar som ställföreträdare för chefsrådmannen.

Arbetet som domare är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och integritet men även på förmågan att samarbeta och se till hela tingsrättens bästa. I arbetsuppgifterna ingår även att vara handledare åt notarier och fiskaler.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig och analytisk jurist krävs att du som person är öppen och flexibel. Vi förutsätter att du är drivande i såväl målarbetet som i det generella utvecklingsarbete som ständigt pågår vid tingsrätten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen. Eftersom det ingår att leda yngre jurister i deras arbete förväntar vi oss att du har intresse och fallenhet för detta.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-03
Arbetsgivarens referensnummer: 42-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Catarina Barketorp
Lagman
018-431 60 32
070-835 96 96
catarina.barketorp@dom.se

Johan Rosén
Chefsrådman
018-431 60 50
073-461 84 24
johan.rosen@dom.se

Johan Borgström (Saco-S)
Rådman
018-431 60 34
johan.borgstrom@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med direkttåg tar det 30 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns ett rikt utbud av olika sorters evenemang och upplevelser.