JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker en handläggarchef

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare Tingsrätten är indelad i två målavdelningar med vardera två målenheter. På den ena avdelningen finns ett målkansli. Varje målavdelning leds av en chefsrådman och har en ställföreträdande chefsrådman som har personalansvar för avdelningens notarier. Domstolen har även en administrativ avdelning som leds av chefsadministratören. Domkretsen utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Vi har fast säkerhetskontroll och våra lokaler är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som handläggarchef ingår att leda och utveckla arbetet inom handläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna på din avdelning vilket bl.a. innebär att hålla medarbetarsamtal och lönesättande samtal, att verka för att medarbetarnas behov av introduktion och kompetensutveckling tillgodoses, att planera och bevilja semester.

Utöver din chefsroll arbetar du operativt som domstolshandläggare. Du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar förhandlingar, kallar, expedierar domar och för protokoll. Arbetet innebär mycket kontakt med parter och allmänhet.

 I ditt arbete är du med och bidrar till att verksamheten bedrivs effektivt och ändamålsenligt med hög kvalitet. Du samarbetar med chefsrådmannen och chefsrådmannens ställföreträdare i ledning och uppföljning av verksamheten på avdelningen. Som handläggarchef kommer du även att samarbeta nära med den andra handläggarchefen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har gedigen kunskap om och erfarenhet av att handlägga mål vid tingsrätt. Du ska ha lägst gymnasieutbildning och ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Eftersom arbetstempot stundvis är högt måste du ha god förmåga att hantera stress. Det är viktigt att du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom personlig mognad, ansvarstagande, noggrannhet, gott omdöme och en väl utvecklad initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska ha vilja, intresse av och förmåga att leda andra. Det är meriterande med väl vitsordad chefserfarenhet. Testförfarande kommer att ingå som del i urvalsprocessen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-07
Arbetsgivarens referensnummer: AÄ 2019-101
Ansök här

Kontakt

Charlotte Lindh, chefsadministratör
018-431 60 88

Jenny Olsson, ST Domstol
018-431 60 02

Annelie Johnsson, SEKO
018-431 60 86

Nils Pålbrant, Jusek
018-431 60 72


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Uppsala tingsrätt