JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker en rådman

Arbetsbeskrivning

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 90 medarbetare varav 17 ordinarie domare och fyra tingsfiskaler. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som i sin tur är underindelade i två målenheter. Varje målavdelning leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns även en handläggarchef som leder handläggarnas arbete.

Som rådman vid tingsrätten arbetar du med många olika typer av mål och ärenden. Viss specialisering förekommer. Alla tvistemål fördelas direkt på domare medan brottmålen huvudsakligen bereds av handläggarna.

Arbetet som domare är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och integritet. I arbetsuppgifterna ingår även att vara handledare åt notarier och fiskaler.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig och analytisk jurist krävs att du är öppen, drivande och flexibel. Eftersom det ingår att leda yngre jurister i deras arbete måste du ha en god pedagogisk förmåga. Du bör vara beredd att engagera dig i utvecklingsprojekt tillsammans med olika yrkeskategorier med tingsrättens bästa i fokus.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-28
Arbetsgivarens referensnummer: 47-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Catarina Barketorp
Lagman
018-431 60 32
0708-35 96 96
catarina.barketorp@dom.se

Nils Pålbrant
Rådman (Saco-S)
018-431 60 72
nils.palbrant@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med tåg tar det strax under 40 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns alltid ett rikt utbud av evenemang och upplevelser.