JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 90 medarbetare varav 16 ordinarie domare och fyra tingsfiskaler. Tingsrätten är indelad i två dömande avdelningar som leds av varsin chefsrådman och en administrativ avdelning som leds av chefsadministratören. På varje dömande avdelning finns en rådman som är chefsrådmannens ställföreträdare, vilket bland annat innefattar personalansvar för avdelningens notarier, och en handläggarchef som är chef för och leder handläggarnas arbete. Vi har den 1 oktober i år genomfört en omorganisation och bland annat inrättat dels ett målkansli där alla mål registreras och vissa mål även handläggs, dels en serviceenhet som svarar för intern och extern service.

Just nu pågår ett ombyggnadsarbete på tingsrätten och vi kommer inom kort att införa fast säkerhetskontroll.

Arbetet som domare är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och integritet men även på förmågan att samarbeta och se till hela tingsrättens bästa. I arbetsuppgifterna ingår även att vara handledare åt notarier och fiskaler. 

     

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig och analytisk jurist krävs att du som person är öppen och flexibel och har en hög arbetskapacitet. Vi förutsätter att du är drivande i såväl målarbetet som i det generella utvecklingsarbete som ständigt pågår vid tingsrätten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till trivseln på arbetsplatsen. Eftersom det ingår att leda yngre jurister i deras arbete förväntar vi oss att du har intresse och fallenhet för detta.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Under år 2017 fick vi in, och avgjorde, ungefär 7 500 mål och ärenden. Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Uppsala. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med direkttåg tar det 30 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är landets fjärde största stad och hela regionen är mycket expansiv.

 

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Läs mer

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde den 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-28
Arbetsgivarens referensnummer: 100-2018
Ansök här

Kontakt

Catarina Barketorp, lagman,
018-431 60 32, catarina.barketorp@dom.se

Karin Kussak, chefsrådman,
018-431 60 05, karin.kussak@dom.se

Johan Borgström (Saco-S), rådman,
018-431 60 34, johan.borgstrom@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.