JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vänersborgs tingsrätt söker domstolshandläggare (vikariat), en eller flera

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda, handlägga och sätta ut mål inför förhandling, ha kontakter med allmänhet, parter och ombud, föra anteckningar vid förhandlingar och att expediera och arkivera domar m.m. Arbetet bedrivs i samarbete med övriga domstolshandläggare, rådmän, tekniska råd, fiskaler, notarier och beredningsjurister men är ansvarskrävande och innebär visst självständigt beslutsfattande. Arbetet kan innefatta tjänsteresor med övernattning.

Domstolen söker främst domstolshandläggare till den allmänna avdelningen men kan bli aktuellt även till mark- och miljödomstolen.

Vi söker dig som

Du är serviceinriktad och trivs med att vara en del av ett arbetslag. Arbetet innebär ofta hastigt uppkomna situationer som kräver att du har förmåga att fatta egna beslut samt organisera och prioritera ditt arbete, varför vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du företräder myndigheten utåt och måste kunna inge förtroende samt klara av att hantera påfrestande kontakter.

Du har lägst fullgjord gymnasieutbildning och har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration. Erfarenhet av handläggarroll inom myndighet, företrädesvis på domstol, är meriterande. Eftergymnasiala studier, gärna med juridisk inriktning, är meriterande men inte ett krav.

Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare har du goda kunskaper i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder dig

Som domstolshandläggare på Vänersborgs tingsrätt får du möjligheten att arbeta med administration och service på ett omväxlande sätt. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktionen som tingsrätten utgör. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Vilka är vi

Vänersborgs tingsrätt har idag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med fina och vackert belägna lokaler, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på www.vanersborgstingsratt.domstol.se

Övrigt

Tjänsten är ett eller flera vikariat.

Vi tar inte emot ansökan via mail eller post. Ansökan sker via vårt rekryteringsverktyg Varbi Recruit, där du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer anvisningarna i systemet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön, tingsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-30
Arbetsgivarens referensnummer: TVB 2018/185
Ansök här

Kontakt

Emma Eklund Karlsson, samordn. domstolshandläggare
0521-27 02 43

Tomas Alvå, chefsrådman
0521-27 03 14

Marie Lindquist, administratör (ST)
0521-27 02 85


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Vänersborgs tingsrätt