JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vänersborgs tingsrätt söker en eller flera tf. rådmän till mark- och miljödomstolen

Arbetsuppgifter

Som rådman på mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt arbetar du tillsammans med omkring 40 medarbetare fördelade på två avdelningar. Varje avdelning leds av en chefsrådman. På de båda avdelningarna arbetar sammanlagt 20 ordinarie domare, varav 10 är jurister och 10 tekniska råd, som avgör miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen och va-mål. Avdelningarna är indelade i arbetslag bestående av en rådman, en beredningsjurist och en domstolshandläggare. Arbetslagen ansvarar för sina mål. Till målen knyts, beroende på måltyp, ett tekniskt råd. Beredningsarbetet avseende överklagade mål sköts av beredningsjurister medan mål där domstolen är första instans (ansökningsmål och stämningsmål) oftast bereds av rådmän och tekniska råd i samarbete med domstolshandläggare. Domstolen har en stor domkrets bestående av Hallands, Västra Götalands och Värmlands län samt delar av Örebro län, därmed ingår resor med övernattning i arbetet.

Kvalifikationer 

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det kan vara särskilt meriterande med kunskaper inom de rättsområden som hanteras i mark- och miljödomstolen.

 

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Vänersborgs tingsrätt

Vänersborgs tingsrätt har i dag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och ärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål, va-mål och mål enligt plan- och bygglagen. Vid tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, fiskaler, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med fina och vackert belägna lokaler nära Vänern, med goda pendlingsmöjligheter till t.ex. Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på www.vanersborgstingsratt.domstol.se

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Varaktighet: 2019-01-01 -- 2020-01-15
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 61-2018
Ansök här

Kontakt

Stefan Nilsson, lagman
0521-270 236, stefan.nilsson@dom.se

Vibeke Sylten, chefsrådman
0521-270 251, vibeke.sylten@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden