JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Varbergs tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Varbergs tingsrätt erbjuder varierande arbetsuppgifter i ett öppet och trevligt arbetsklimat. Vid tingsrätten finns 35 anställda varav sex ordinarie domare och tretingsfiskaler. Den dömande verksamheten är organiserad på nio rotlar, som handlägger samtliga tviste- och familjemål. Brottmålen handläggs gemensamt på en tingsrättsgemensam brottmålsrotel där målen i huvudsak handläggs inför huvudförhandling av domstolshandläggare.

Ett omfattande arbete som syftar till en enhetlig hantering av mål och ärenden pågår. Detta arbete har lett till gemensamma handläggningsrutiner för brottmål, tvistemål, ft-mål och ärenden. Vid tingsrätten pågår också ett intensivt arbete med frågor om bemötande och domskrivning. De senaste åren har en omfattande målavverkning skett och tingsrätten, som inte har några överbalanser, uppfyller samtliga verksamhetsmål.

På Varbergs tingsrätt arbetar alla medarbetare aktivt mot uppställda mål med fokus på och deltagande i förändrings- och kvalitetsarbete.

Tingsrätten söker nu en eller flera rådmän. Arbetsuppgifterna omfattar handläggning av både brottmål och tvistemål samt vad som i övrigt förekommer av dömande verksamhet i en allmän domstol. Dessutom ingå ett aktivt deltagande i tingsrättens kvalitetsarbete.

Tingsrätten har en väl utbyggd beredningsorganisation med full delegation till domstolshandläggarna. Notarierna vid tingsrätten handlägger alla FT-mål.


Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuella lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-06
Arbetsgivarens referensnummer: 33-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Mats Sjösten
Lagman
0340-62 84 20
mats.e.sjosten@dom.se

Marie-Louise Eskilstorp (Saco-S)
Rådman
0340-62 84 29
marie-louise.eskilstorp@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Varbergs tingsrätt

Varbergs tingsrätt bedriver sin verksamhet i lokaler som för närvarande genomgår en mycket omfattande om- och tillbyggnad, som planeras vara klar vid årsskiftet 2018/19. Tingsrätten finns inom fem minuters gångväg från såväl tågstationen som stadens centrala delar. Varberg har utmärkta pendlingsmöjligheter från exempelvis Göteborg (40 minuter med tåg) och Halmstad (35 minuter med tåg).

Domstolen är en öppen och modern arbetsplats med mycket engagerade medarbetare. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla kvalitén i verksamheten med målsättningen att vår verksamhet ska kännetecknas av hög professionell kvalité, effektivitet, gott bemötande och god service. Samtliga medarbetare på tingsrätten är engagerade i kvalitetsarbetet som bedrivs i olika grupper.