JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Västmanlands tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår att ta emot och registrera handlingar, kalla till förhandlingar, bevaka tidsfrister m.m. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Tillsammans har domstolshandläggare till uppgift att förbereda och sätta ut mål till förhandling. Arbetet är ansvarsfullt och innebär självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet.


Kvalifikationer

Du ska ha en mycket god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad och trivas med att vara en del av ett arbetslag. Arbetet innebär ofta hastigt uppkomna situationer som kräver att du har förmåga att fatta egna beslut inom ramen för beslutad delegation, organisera och prioritera ditt arbete. Du företräder myndigheten och måste kunna inge förtroende samt klara av att hantera påfrestande kontakter och stressande situationer. Vi ser att du är ansvarstagande, flexibel, noggrann, och har gott omdöme.

Formell kompetens:

• Lägst treårig teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande

• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, meriterande är ytterligare språkkunskaper

• God datorvana är ett krav

• Erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med anknytning till juridiska frågor, handläggningsarbete, servicearbete eller administration är meriterande men inte ett krav

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi sätter värde på de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten. Vi ser gärna manliga sökande då de flesta domstolshandläggare idag är kvinnor.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Anställningen är en visstidsanställning till den 31 december 2017, med goda möjligheter till förlängning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till: 2017-12-31

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: TVL 2017/36:24
Ansök här


Kontakt

Emma Bejmar
handläggarchef


Övrigt

Upplysningar om anställningen lämnas av handläggarchef Emma Bejmar, tfn 021-310 579, emma.bejmar@dom.se. Facklig företrädare för ST inom Sveriges Domstolar Linn Lundevall, tfn 021-310 474.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Västmanlands tingsrätt

Västmanlands tingsrätt är en allmän domstol med verksamhet i Västerås. Tingsrätten ligger i en modern byggnad som är belägen centralt i Västerås, alldeles vid stationen, intill Mälaren. Tingsrätten har idag drygt 90 medarbetare och delar lokal med Hyres- och arrendenämnden i Västerås där ytterligare sju medarbetare arbetar. Vi vill vara en trevlig och positiv arbetsplats, attrahera och inte minst behålla personal genom att ha en mycket god arbetsmiljö. Vi vill skapa förutsättningar för att vara en lärande organisation där idéer och förslag tas tillvara och alla känner engagemang och ansvar för myndigheten och arbetet.