JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare (vikariat)

Växjö tingsrätt är en av landets största domstolar och har idag omkring 90 anställda indelade på en allmän avdelning, mark- och miljödomstolen samt en administrativ avdelning. Vi söker nu en domstolshandläggare för ett vikariat på mark- och miljödomstolen.

Mark- och miljödomstolen handlägger bland annat frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, överprövar vissa beslut från länsstyrelse och kommun, samt handlägger mål enligt arbetar rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare. Dess domkrets sträcker sig från Skåne till Östergötland.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande och omväxlande arbete i ett öppet och positivt arbetsklimat. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Växjö i centrala och modernt utrustade lokaler.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda och handlägga mål inför förhandling, att ha kontakt med parter, ombud och myndigheter, att föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden, att expediera domar och beslut, att hantera posten och domstolens registratorsbrevlåda, samt att arkivera.

I tjänsten ingår resor med övernattning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fullföljd gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning är meriterande, liksom juridisk eller annan eftergymnasial utbildning.

Du har goda datakunskaper liksom en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska självständigt kunna organisera ditt arbete och ha förmåga att prioritera. Vi ställer krav på ansvarstagande, gott omdöme och utpräglad känsla för service.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete där du aktivt bidrar till utvecklingen av domstolshandläggararbetet.

Personliga egenskaper

  • Du är noggrann, flexibel och tar gärna egna initiativ.
  • Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.
  • Du är ansvarsfull, social och trivs i en föränderlig arbetsmiljö.

 

Övrig information

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk senast måndagen den 20 augusti 2018.

Ansökan sker företrädesvis via vårt rekryteringsverktyg Varbi Recruit, där du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer anvisningarna i systemet. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget samt svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först vid en eventuell intervju.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse (snarast t.o.m. 2019-12-31)
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: TVX 2018/210
Ansök här

Kontakt

Emelie Martinsson, personaladministratör
0470-560 113

Johanna Carlsson, administratör
0470-560 132

Frida Grahn Förster, handläggarchef
0470-560 162

Linda Green, domstolshandläggare (ST-domstol)
0470-560 135


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Växjö tingsrätt