JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Växjö tingsrätt söker expeditions- & ordningsvakt

Annonsbild för Växjö tingsrätt söker expeditions- & ordningsvakt

Om tjänsten

Växjö tingsrätt söker nu en expeditions-/ordningsvakt att bemanna såväl reception som säkerhetskontroll. Tjänsten omfattar kontakt med medarbetare på tingsrätten och förvaltningsrätten, liksom med parter i mål, advokater, åklagare m.fl.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Växjö tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag till största delen har män anställda som expeditions-/ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Arbetsuppgifter

Din viktigaste uppgift är att tillsammans med dina kollegor tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning på lokaler och teknik, posthantering, receptionsbemanning, att ta emot besökare, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll. I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna liksom i tingsrättens säkerhetskontroll.

Du ser helt enkelt till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fullföljd gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet, liksom en hög IT-mognad. Du är inte rädd för fysiskt tunga arbetsuppgifter eller administrativa rutinärenden.

Arbetet kräver hög stresstålighet och en utpräglad ansvars- och servicekänsla, samt ett gott omdöme och noggrannhet. Du ska kunna hantera många frågor samtidigt och ha förmåga att fatta beslut i pressade situationer, med bibehållet gott omdöme. Du ska självständigt kunna organisera ditt arbete och ha förmåga att prioritera. Eftersom arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt är det viktigt att du har en god kommunikativ och språklig förmåga, både i svenska och i engelska.

Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med IT- eller teknikrelaterade uppgifter är meriterande. Ordningsvaktsförordnande är ett krav, förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Du ska även inneha B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Utöver att inneha en hög servicekänsla och ett gott omdöme är du

  • ordningsam, pålitlig, flexibel och praktiskt lagd.
  • en god problemlösare med stor initiativförmåga.
  • ansvarsfull, social och trivs i en föränderlig arbetsmiljö.

Du besitter också en mycket god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett arbetslag.

Övrigt

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk senast måndagen den 8 oktober.

Ansökan sker företrädesvis via vårt rekryteringsverktyg, där du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer anvisningarna i systemet. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget samt svarar på enkätfrågorna. Därefter kan du om så önskas bifoga ev. bilagor.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tingsrätten tillämpar provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-08
Arbetsgivarens referensnummer: TVX 2018/253
Ansök här

Kontakt

Emelie Martinsson, kommunikatör/administratör
0470-560 113

Mikael Borg, biträdande säkerhetschef
0470-560 116

Karin Johansson, ST-domstol
0470-560 138


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Växjö tingsrätt
Växjö tingsrätt är en av landets större domstolar med omkring 90 anställda indelade på allmänna domstolen, mark- och miljödomstolen samt en administrativ avdelning. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i ett öppet och positivt arbetsklimat. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Växjö i centrala och modernt utrustade lokaler.