JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Växjö tingsrätt söker sommarnotarier

Arbetsbeskrivning

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar och syner, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd till och med termin sex på juristprogrammet. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du får inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2017.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-19
Tidsbegränsad till: 2017-07-28

Antal platser: 2
1 tjänst på tingsrättens allmänna avdelning och 1 tjänst på mark-och miljödomstolen

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-01
Arbetsgivarens referensnummer: TVX 2017/10
Ansök här


Kontakt

Johanna Carlsson
Personaladministratör
0470-560 161


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Växjö tingsrätt

Växjö tingsrätt är en av landets största domstolar och har idag omkring 90 anställda indelade på en allmän avdelning, mark- och miljödomstolen samt en administrativ avdelning. Växjö tingsrätt handlägger som första instans brottmål, tvistemål och ärenden.

Tingsrätten söker nu två juris studerande som vill arbeta som sommarnotarie sommaren 2017.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande och omväxlande arbete i ett öppet och positivt arbetsklimat. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Växjö i centrala och modernt utrustade lokaler.