JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vi söker domstolshandläggare - vikariat och tillsvidareanställning

Inledning

Förvaltningsrätten i Härnösand är en av tolv förvaltningsrätter i landet. Domstolen har drygt 35 anställda och är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt. Domstolens verksamhetsområde omfattar Västernorrlands och Jämtlands län. Förvaltningsrätten är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.

Härnösand ligger vid vackra Höga Kusten. I Härnösand har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till kultur- och föreningsliv samt fritidsaktiviteter.  Härnösands kommun har ca 25.000 invånare, läs gärna mer på www.harnosand.se

En av våra domstolshandläggare är föräldraledig och en annan inleder en juristutbildning. Samtidigt ökar antalet mål som domstolen hanterar och vi behöver bli fler. Vi söker därför en eller flera domstolshandläggare; ett vikariat och en eller två tillsvidareanställningar.

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare deltar du i handläggningen av domstolens olika måltyper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera handlingar i målen, sköta skriftväxling och expediera domar och beslut. Förvaltningsrätten i Härnösand har f.n. åtta domstolshandläggare. Arbetet är ansvarsfullt med delvis självständigt beslutsfattande i beredningsarbetet. Du kommer att ha många externa kontakter med parter, advokater och tolkar. Inom domstolen samarbetar du tillsammans med övriga domstolshandläggare och dagligen med domare och övriga jurister. 

Vi söker dig som

Har minst en treårig teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. God datorvana är också viktigt, då handläggningen digitaliseras mer och mer. Flerårig erfarenhet från administrativt arbete är meriterande, liksom erfarenhet från framför allt förvaltningsdomstol, men även annan myndighet.

Arbetet kräver gott omdöme, noggrannhet, flexibilitet, organisationsförmåga och inte minst god samarbetsförmåga. Domstolshandläggarna vid Förvaltningsrätten i Härnösand företräder myndigheten utåt och måste arbeta på ett förtroendegivande och professionellt sätt. Därför krävs en positiv och utåtriktad läggning, med känsla för god service. Du ska trivas med att rotera mellan arbetsuppgifter av olika slag och du ska kunna ta egna initiativ och kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt i tidvis högt tempo. Domstolshandläggarna fördelar det arbete som ska utföras mellan sig och det är därför mycket viktigt att du trivs med att arbeta i team. Förvaltningsrätten i Härnösand eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vi erbjuder dig

Ett både intressant och roligt arbete där du får arbeta dels i team, dels självständigt. Du får en god inblick i domstolens arbete och blir en av alla våra viktiga medarbetare. Du kommer också att delta i vårt kvalitets- och utvecklingsarbete i en av fem yrkesblandade grupper. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande är nödvändigt och värdesätts.

Tillsvidareanställning - inleds med provanställning på sex månader.

Visstidsanställning - som längst t.o.m. 2019-05-30.

 

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 3
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-20
Arbetsgivarens referensnummer: FHA 2018/58
Ansök här

Kontakt

Corinne Kristoffersson
0611-460630

Cecilia Hultkvist, ST
0611-460634


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Härnösand