JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med ett team av handläggare ingår i en målenhet. Domstolshandläggarna har till uppgift bl.a. att förbereda och sätta ut mål till förhandling men också att ibland föra protokoll vid förhandlingar, framför allt i brottmål. I arbetet ingår också att ta emot och registrera handlingar, planera och kalla till förhandlingar, sköta skriftväxling, bevaka tidsfrister, expediera domar och beslut m.m. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Arbetet är ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Under perioder med hög arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Som person är du noggrann, intresserad, prestigelös och initiativrik. Eftersom du ska arbeta i team ska du trivas att arbeta nära andra människor och respektera deras tider och arbetsmiljö.

Vi söker dig med minst 3-årig gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet. Särskilt meriterande är erfarenheter från domstol, advokatbyrå, åklagarkammare, kriminalvård eller liknande. Du ska ha en hög IT-mognad. Du ska också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kunna föra enklare samtal på engelska. Kunskaper i andra främmande språk är särskilt meriterande. Eftersom du företräder myndigheten utåt måste du kunna inge förtroende och klara av att hantera påfrestande kontakter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att uppnå en jämn könsfördelning i gruppen ser vi gärna manliga sökande. Tingsrätten eftersträvar även att ta tillvara de kvaliteter som mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Snarast eller efter överenskommelse.
Tidsbegränsning vid eventuellt vikariat.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning, Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-31
Arbetsgivarens referensnummer: A721203
Ansök här


Kontakt

Anders Eklind
Chefsadministratör
0500-499212
anders.eklind@dom.se

Magnus Josefsson
Domstolshandläggare
0500-499261
magnus.josefsson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Skaraborgs tingsrätt

Skaraborgs tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med knappt 50 anställda. Vi har två målavdelningar som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden. De två sistnämnda målgrupperna är knutna till domare. Vi har även en serviceenhet där bland annat registrering av nya mål och ärenden sker.

Vi finns i moderna och trevliga lokaler i centrala Skövde med närhet till resecentrum. Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi arbetar aktivt med att höja kvaliteten inom verksamhetens alla områden. Som nyanställd erbjuds du en gedigen introduktion.