JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Domstolars kommunikation samtalsämnet i första avsnittet av Domstolspodden

[2017-06-20] Domstolsverket

Den 20 juni är det premiär för Domstolspodden, som är en ny kommunikationskanal från Sveriges Domstolar. I det första avsnittet är samtalsämnet domstolars kommunikation med omvärlden.

Fyra personer som alla har ett särskilt intresse för medie- och kommunikationsfrågor medverkar i premiäravsnittet: justitierådet Mari Heidenborg från Högsta domstolen, lagmannen Anders Hagsgård från Förvaltningsrätten i Göteborg, Svea hovrätts president Fredrik Wersäll och lagmannen Ylva Norling Jönsson från Helsingborgs tingsrätt. I programmet resonerar de bland annat kring synsättet ”domen talar för sig själv”, de samtalar om erfarenheter kring uppmärksammade mål samt diskuterar domstolar i sociala medier. Jesper Nietsche från Domstolsverkets presstjänst leder samtalet.

- Domstolarna har en central roll i samhället, och kommunikationsfrågorna har mycket stor betydelse. Att tillsammans med kollegor samtala om det ämnet är viktigt, och jag hoppas att många som är intresserade av domstolsfrågor kommer att lyssna på Domstolspodden, säger Ylva Norling Jönsson, lagman på Helsingborgs tingsrätt.

Domstolspodden är en ny kanal från Sveriges Domstolar. Det första avsnittet är ett test av kanalen och om det slår väl ut kommer nya avsnitt att spelas in under hösten. I podden kommer personer som arbetar på domstolar att samtala om ämnen som handlar om domstolens roll, uppgift och utveckling. Syftet med Domstolspodden är att bidra till att öka kunskapen om och intresset för Sveriges Domstolars verksamhet.

Domstolspodden kommer att finnas i Itunes, på Podbean.com och på Sveriges Domstolars webbplats.

Mer information om Domstolspodden: www.domstol.se/domstolspodden

 

Senast ändrad: 2017-06-20

För mer information kontakta:

Maria Jansson
Enhetschef, enheten för extern kommunikation Domstolsverket
0701-86 00 27
maria.b.jansson@dom.se

Andrea Lindblom
Administrativ chef på Helsingborgs tingsrätt
0733-400608
andrea.lindblom@dom.se