JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Sveriges Domstolar har ny webbplats

[2009-12-04] Domstolsverket

Nu har vi lanserat en ny version av Sveriges Domstolars gemensamma webbplats, domstol.se. Vi har genomfört en rad synbara förändringar för att webbplatsen bättre ska motsvara besökarnas behov och sökmönster.

Utöver användarorienterade uppdateringar av textinnehåll och menystruktur, finns nu bland annat en juridisk ordlista, en översättningstjänst och en bank med vanliga frågor. Dessutom erbjuds möjligheten att prenumerera på nyheter via RSS.

Ett av besökarnas vanligaste ärenden på domstol.se är att hitta kontaktuppgifter till domstolarna. Vi har därför gett denna funktion den mest centrala placeringen på webbplatsens startsida.

- Vi avlastar domstolens personal genom att besvara många frågor via webben, och bra information på webben är i slutändan viktigt för medborgarnas förtroende för domstolen. Genom ett aktivt webbarbete kan vi möta medborgarnas behov och förväntningar, säger Petra Thor Jonzon, informationschef på Domstolsverket.

I dagsläget har 63 domstolar webbplatser inom Sveriges Domstolars gemensamma webbplattform. En viktig förändring är att informationen på varje domstols webbplats nu är koncentrerad kring det domstolsslag respektive domstol tillhör. Den enskilda domstolen kan också fortfarande publicera lokal information.

Om du har frågor kring den nya webbplatsen är du välkommen att kontakta Andreas Fritz på telefon 036-15 54 15 eller 073-140 38 55.

Senast ändrad: 2009-12-04

För mer information kontakta:

Andreas Fritz
Informatör
036-15 54 15

Petra Thor Jonzon
Informationschef
036-15 56 42