Högsta förvaltningsdomstolen
 

Två nya justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen

Regeringen har idag utnämnt Mikael Westberg och Mathias Säfsten till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen (HFD).

- Vi är mycket glada över att Mikael Westberg och Mathias Säfsten har utnämnts till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen och ser fram emot att välkomna dem hit i början av nästa år, säger HFD:s ordförande, justitierådet Helena Jäderblom.

Mikael Westberg är idag kammarrättslagman vid Kammarrätten i Stockholm. Dessförinnan var han rättschef vid Försäkringskassan. Mikael Westberg har även varit chefsjurist och enhetschef vid Pensionsmyndigheten, ämnessakkunnig i Justitiedepartementet och verksamhetsområdeschef vid Försäkringskassan. Han har också varit utredare och expert i flera statliga utredningar. Mikael Westberg tillträder befattningen som justitieråd den 1 februari 2025.

- Jag ser fram emot att arbeta med styrning av rättstillämpningen i högsta instans, säger Mikael Westberg.

Mathias Säfsten är idag departementsråd och enhetschef vid Justitiedepartementet. Han har sedan 2005 arbetat med lagstiftning och förhandlingsarbete i olika roller på departementet och har också erfarenhet som expert och sakkunnig i flera statliga utredningar och som utredningssekreterare i bokstavsutredningen om EU-domstolens dom i målet om laglighetsprövning av datalagringsdirektivet.

- Det ska bli intressant och givande att, med en bakgrund från lagstiftningsarbetet, få vara en del av den praktiska rättstillämpningen, säger Mathias Säfsten, som tillträder sin nya befattning som justitieråd den 31 mars 2025.

Här kan du läsa regeringens pressmeddelande: