Göteborgs tingsrätt bjuder in till jubileum - med barn och unga i fokus

Göteborgs tingsrätt fyller 400 år. Det vill vi fira med olika evenemang och aktiviteter som bland annat ska öka barn och ungas kunskap om domstolen.

– Göteborgs tingsrätt fyller 400 år och det vill vi fira genom att stärka främst barn och ungdomars kunskaper om domstolens roll i ett demokratiskt samhälle och berätta om vikten av självständiga domstolar och rättssäkra processer. Vi vill också uppmärksamma det viktiga uppdrag som medarbetare vid Sveriges domstolar utför varje dag, säger Linda Kaufman, administrativ assessor.

I jubileumsfirandets program finns aktiviteter som öppet hus, utställning, filmer och rättegångsspel. Det blir också ett boksläpp av en illustrerad bok för barn och unga där läsaren får följa med på en spännande historisk resa.

Se program och annan information om jubileet på vår jubileumswebb: www.domstol.se/gbgtingsratt400

Varmt välkommen att fira med oss!

Öppet hus

Onsdagen den 25 september 2024 håller Göteborgs tingsrätt öppet hus och alla är välkomna.

Det blir en lärorik och spännande dag fylld av nutida fakta och historiska tillbakablickar, med möjlighet att möta representanter från tingsrätten och andra aktörer inom rättsväsendet.

Följ oss

På vår blogg Tingsrättskanalen kan du läsa om förberedelserna inför jubileet och andra aktuella händelser. Du är förstås också välkommen att följa oss på Facebook och Linkedin.