Uppsatspraktikanter

Uppsatspraktikanter
Myndighet
Falu tingsrätt
Arbetsort
Falun
Ansök senast
2024-12-31
Sök anställningen

Är du juridikstuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då ska du praktisera vid Falu tingsrätt! Vi söker nu praktikanter för höstterminen 2024.

Som praktikant på Falu tingsrätt kommer du att få ungefär samma arbetsuppgifter som en ny tingsnotarie. Du får se hur praktiskt domstolsarbete går till och du får en allmän träning i rättslig analys och metodik. Du kommer främst att få protokollföra vid både brottmåls- och tvistemålsförhandlingar, skriva domsförslag, eventuellt göra rättsutredningar och i viss mån bereda mål och ärenden. Även andra på tingsrätten förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå i praktiken.

Falu tingsrätt är en domstol med cirka 60 medarbetare. Vi arbetar aktivt med att vara en öppen och nytänkande arbetsplats med engagerade medarbetare. 

Vi söker dig som har avklarat minst 150 högskolepoäng inom juristprogrammet. Vidare är godkända betyg från kursen i straff- och processrätt ett krav. Ingen erfarenhet i övrigt krävs.

Personligt brev, CV, och kopia på det senast studieutdraget från juristprogrammet ska finnas med i ansökan.

Ingen lön eller annan ersättning under praktiken.

Praktikanten ska vara personskadeförsäkrad genom universitet.