Södertälje tingsrätt
 

Huvudförhandling i mål om bl.a. försök till mord, grovt vapenbrott och grovt skyddande av brottsling

Mål: B 3638-23
Åklagaren har väckt åtal mot 7 personer för bl.a. försök till mord, grovt vapenbrott och grovt skyddande av brottsling

Åtalet avser en händelse i december 2023 då tre unga män blev skjutna i Hovsjö, Södertälje. Åklagaren bedömer att brotten var ett led i en konflikt mellan två kriminella grupperingar i Södertälje.

Två personer är åtalade för att tillsammans ha utfört själva skjutningen. En person är åtalad för medhjälp till försök till mord genom att bl.a. bokat hotellrum och tagit hand om en jacka tillhörig en av de påstådda skyttarna. Slutligen är fyra personer åtalade för grovt skyddande av brottsling bestående i att de på olika sätt ska ha hjälpt en av de misstänkta skyttarna att gömma sig och fly landet.

Huvudförhandling inleds den 5 juni 2024 kl. 09.30 och kommer att hållas i Attunda tingsrätt. Förhandlingen är planerad att pågå under 7 dagar, se bifogad huvudförhandlingsplan.

Bild- och ljudupptagning

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning.

För övriga besökare gäller att all elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor, datorer och kameror) i salen ska vara avstängd och undanstoppad.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.