Södertälje tingsrätt
 

Huvudförhandling i mål om mord på en nioårig pojke i Södertälje inleds den 14 maj 2024

Mål: B 67-24
Åklagaren har väckt åtal mot en pappa för mord på dennes nioårige son i januari 2024 i Södertälje. Huvudförhandling i målet kommer att äga rum vid Södertälje tingsrätt vecka 20 och 21.

Huvudförhandlingen inleds kl. 09.00 den 14 maj i sal 1 vid Södertälje tingsrätt. Förhandlingen planeras sedan fortsätta den 15 och 20 maj med den 21 maj som reservdag. Information om vad som kommer att ske respektive förhandlingsdag finns i bifogad huvudförhandlinsplan, med reservation för eventuella ändringar.

Den tilltalade är häktad.

Säkerhetskontroll

Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid domstolens entré. När många besökare kommer samtidigt kan viss köbildning uppstå. Det är därför viktigt att komma i god tid. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.

Platser till allmänhet och media

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i förhandlingssalen. Åhörare ombeds vara på plats i god tid innan förhandlingen börjar.

Bild- och ljudupptagning

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade.

Åhörare i salen som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmed­ling får använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.