Svea hovrätt
 

Svea hovrätt håller huvudförhandling i mål om mord m.m.

Mål: B 5202-24
Uppsala tingsrätt dömde den 8 april 2024 två unga personer för mord och en person för medhjälp till mord. Tingsrätten dömde även en person för grovt vapenbrott och en annan person för stämpling till grovt vapenbrott.

Samtliga dömda och åklagarna har överklagat domen till hovrätten. Hovrätten påbörjar huvudförhandlingen den 10 juni 2024 och huvudförhandlingen hålls i Attunda tingsrätts lokaler. Huvudförhandlingen är planerad att pågå till den 19 juni 2024.

Platsbokning och ackreditering
Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Dessa platser är i första hand avsedda för media som föranmält sig (ej kameramän och fotografer) och sedan informerats i särskild ordning om att de fått plats. Presslegitimation krävs. Föranmälan sker senast onsdagen den 5 juni 2024 kl. 15.00 genom e-post till resurssal.attunda.tingsratt@dom.se.

Hovrätten kommer att fördela platserna i salen på så sätt att varje redaktion i första hand erbjuds en plats var. Om någon redaktion vill delta med mer än en person kommer det att vara möjligt endast i mån av plats.

Ett begränsat antal åhörarplatser kommer att finnas för allmänheten. Ingen föranmälan kan göras till dessa platser.

Säkerhetskontroll
Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid domstolens entré. När många besökare kommer samtidigt till domstolen kan viss köbildning skapas vid säkerhetskontrollen. Det är därför viktigt att komma i god tid. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.

Bild- och ljudupptagning
Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade.

Åhörare i salen som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling får använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer), under förutsättning att förhandlingen inte störs. Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.