Örebro tingsrätt
 

Dom i mål om mord på en gravid kvinna i Örebro

Mål: B 2686-23
Örebro tingsrätt har idag dömt en 22-årig man för mord på en gravid kvinna till livstids fängelse.

Mordet begicks den 29 april 2023 i kvinnans bostad i centrala Örebro. Den nu 22-åriga mannen och kvinnan hade en relation och väntade barn tillsammans. Kvinnan var vid tidpunkten för mordet gravid i sjunde månaden. Samma dag greps 22-åringen misstänkt för mordet.

 

Tingsrätten har, efter en omfattande prövning av en rad indicier, funnit att det är ställt utom rimligt tvivel att 22-åringen har dödat kvinnan och dömt honom för mord. Enligt tingsrättens bedömning har mannen haft ett hedersmotiv för att utföra mordet.

 

Åklagaren har genom robust bevisning visat att 22-åringen mördat sin gravida flickvän och att fostret i magen avlidit till följd av det. Åklagaren har också visat att mordet varit hedersrelaterat, vilket tingsrätten anser är en försvårande bedömning vid straffvärdet” säger rättens ordförande Lars-Gunnar Lundh.

 

Åklagaren har presenterat en omfattande bevisning och många vittnen har hörts vid tingsrätten. Tingsrätten har, med stöd av vad som presenterats, funnit att det går att utesluta andra alternativa händelseförlopp.

 

Tingsrätten har bedömt att det finns ett antal försvårande omständigheter i målet och inga förmildrande sådana. Påföljden har därför bestämts till livstids fängelse.

 

22-åringen ska utge skadestånd till målsägandena.

 

Rätten var enig.