Södertörns tingsrätt
 

Huvudförhandling om mord och försök till mord i Västberga och Tullinge börjar den 10 juni 2024

Mål: B 15631-23
Sedan i höstas har fyra personer varit häktade misstänkta för delaktighet i flera mord och försök till mord i Västberga och Tullinge. Nu har åtal väckts mot de häktade personerna. Åtalet omfattar även andra gärningar och avser även ytterligare två personer som inte är häktade.

Huvudförhandling

Huvudförhandlingen i målet är planerad att påbörjas den 10 juni 2024 och förväntas pågå under cirka fyra veckor. Med hänsyn till de inblandades låga ålder kommer stora delar av målet att handläggas inom stängda dörrar. Det innebär att åhörare inte har rätt att närvara.

Ordförande i målet är chefsrådmannen Sofia Jungstedt.

Övrigt

För beställning av handlingar hänvisas till Södertörns tingsrätt, avdelning 6, se kontaktinformation. Tag gärna kontakt med avdelningen via e-post.

Särskilda regler för unga som är misstänkta för brott

Rätten får i mål mot den som inte har fyllt tjugoett år besluta att målet ska handläggas inom stängda dörrar, om offentlighet vid förhandlingen är till uppenbar olägenhet på grund av den uppmärksamhet den tilltalade kan antas bli föremål för (27 § andra stycket lagen [1964:167] med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare).