Halmstads tingsrätt
 

Fem unga män döms för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. En av dem döms också för grov vapensmuggling vid två tillfällen och ytterligare grovt vapenbrott

Mål: B 894-23
Fem unga män döms för bland annat förberedelse till mord. De har tillsammans och i samförstånd införskaffat och förvarat bland annat en automatpistol och en automatkarbin. Genom chattar har förberedelserna för dådet kunnat följas fram till en lägenhet i Sollentuna dit polisen tillkallades. Tingsrätten har funnit det visat att männen har koppling till en kriminell organisation. Männen som deltog i förberedelsen döms till fängelse mellan 2 år och 6 år 6 månader.

Under 13 dagars huvudförhandling har tingsrätten avhandlat flera åtalspunkter riktade mot männen.

 

Tingsrätten har funnit skäl att, trots männens ungdom, döma samtliga till fängelse. Fyra av de inblandade ska vara kvar i häktet. Den femte har blivit släppt från häktet men avtjänar straff för annat brott i anstalt.

 

Statens kostnader för offentliga försvarare uppgår till drygt tre miljoner kronor.

 

Kontakt

Pia Johansson
Lagman och domare i målet

0708- 57 75 69

 

Beställa dom

Var god uppge målnummer vid beställning.

Ibland kostar det att få ut handlingar. Det beror bland annat på beställningens omfattning och om handlingarna finns elektroniskt, behöver skannas eller kopieras.

 

E-post

halmstads.tingsratt@dom.se