Huvudförhandling i Think Pink-målet i höst

Mål: B 554-24
Den 3 september 2024 kl. 9:30 inleds huvudförhandlingen i målet som avser grovt miljöbrott

Huvudförhandlingen är planerad att pågå under 91 dagar, fram till mitten av maj 2025, plus några ytterligare dagar avseende ett kommande åtal om ekobrott. Förhandlingen kommer huvudsakligen att hållas i Attunda tingsrätts lokaler, Tingsvägen 13 i Sollentuna, förutom den 26–28 november 2024 då förhandlingen hålls vid Södertörns tingsrätt. Förhandlingen kommer att börja med en allmän sakframställning och därefter kommer de olika platser där avfall hanterats att behandlas i den ordning som anges i åklagarens stämningsansökan. Närmare information om vad som kommer att ske respektive förhandlingsdag finns i huvudförhandlingsplanen som kan beställas nedan. Huvudförhandlingen kommer att börja kl. 9.30 varje dag.

Platser till media och allmänheten

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Journalister har företräde framför övriga åhörare. Journalister som önskar närvara vid förhandlingen ombeds därför att så fort som möjligt anmäla detta genom att skicka ett mejl till sodertorns.tingsratt.avdelning6@dom.se. Tingsrätten kommer att fördela platserna i salen på så sätt att varje redaktion i första hand erbjuds en plats var. Om någon redaktion vill delta med mer än en person kommer det att vara möjligt endast i mån av plats. Vid ankomst till tingsrätten ska presslegitimation visas upp.

Bild- och ljudupptagning

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade.

Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (till exempel mobiltelefoner, surfplattor, datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.

Säkerhetskontroll

Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid domstolens entré. När många besökare kommer samtidigt till domstolen kan viss köbildning skapas vid säkerhetskontrollen. Det är därför viktigt att komma i god tid. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.

Beställning av handlingar

Beställning av huvudförhandlingsplanen och andra handlingar i målet görs via e-post till sodertorns.tingsratt.avdelning6@dom.se.