JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Huvudförhandling i målet rörande grov misshandel i Övertorneå

[2015-10-21] Haparanda tingsrätt

Den 2 november 2015, klockan 12.00 kommer Haparanda tingsrätt att påbörja huvudförhandlingen i mål B623-15 rörande grov misshandel den 22 augusti 2015 i Övertorneå.

Förhandlingen är planerad att hållas under två dagar, måndagen den 2 november och tisdagen den 3 november. Tingsrätten lånar av logistiska skäl lokaler av Luleå tingsrätt. Det innebär att förhandlingen kommer att hållas i Luleå tingsrätts lokaler på Skeppsbrogatan 43 i Luleå.

Målsäganden kommer inte att personligen närvara i Luleå under förhandlingen utan tingsrätten kommer att kopplas upp en videolänk från annan domstol. Av säkerhetskäl kommer tingsrätten inte att uppge till vilken domstol uppkopplingen sker.

Ordförande vid förhandlingen är rådmannen Sakari Alander som dömer tillsammans med tre nämndemän.

Lagmannen Agneta Karlsson förklarar valet av lokal på följande sätt:

- Eftersom merparten av de som ska närvara vid förhandlingen kommer resande så gjorde jag den bedömningen att förhandlingen kan genomföras mer effektivt om tingsrätten lånar lokaler av Luleå tingsrätt. På det sättet kan vi påbörja förhandlingen tidigare på tisdagmorgonen och även förlägga avslutet senare på eftermiddagarna och behöver inte ta hänsyn till att bland annat transportjänsten ska transportera de tre tilltalade till och från Haparanda. 

För ytterligare frågor rörande huvudförhandlingen kontaktas lagmannen Agneta Karlsson, 0922-281 13.

Senast ändrad: 2015-10-21

För mer information kontakta:

Agneta Karlsson
Lagman
0922-281 13

Målnummer:

B623-15