Södertörns tingsrätt
 

Huvudförhandling i mål om försök till grov utpressning och grov mordbrand börjar den 23 september 2024

Mål: B 18001-23
Den 23 september 2024 kl. 09.30 inleds huvudförhandlingen i mål om bland annat försök till grov utpressning. Huvudförhandlingen är planerad att pågå under cirka tjugo dagar.

Förhandlingens första del kommer att hållas i Attunda tingsrätts resurslokaler, Tingsvägen 11 i Sollentuna. Den första delen omfattar åtal gällande försök till grov utpressning och grov mordbrand. Huvudförhandlingen kommer att börja kl. 9.30 varje dag.

Platser till media och allmänheten

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Journalister har företräde framför övriga åhörare. Journalister som önskar närvara vid förhandlingen ombeds därför att senast den 20 september 2024 kl. 12.00 anmäla detta genom att skicka ett mejl till resurssal.attunda.tingsratt@dom.se.

Tingsrätten kommer att fördela platserna i salen på så sätt att varje redaktion i första hand erbjuds en plats var. Om någon redaktion vill delta med fler än en person kommer det att vara möjligt endast i mån av plats. Vid ankomst till tingsrätten ska presslegitimation visas upp.

Bild- och ljudupptagning

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade.

Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (till exempel mobiltelefoner, surfplattor, datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.

Säkerhetskontroll

Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid domstolens entré. När många besökare kommer samtidigt till domstolen kan viss köbildning skapas vid säkerhetskontrollen. Det är därför viktigt att komma i god tid. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.

Övrigt

För beställning av handlingar hänvisas till Södertörns tingsrätt, avdelning 6, se kontaktinformation. Tag gärna kontakt med avdelningen via e-post.