Arbetsgivaren måste ha ekonomisk förmåga för att anställa säsongsarbetare

Mål: UM 4458-24
Vid prövning av en ansökan om tillstånd för säsongsarbete ska även arbetsgivarens ekonomiska förmåga att anställa säsongsarbetaren bedömas.

Migrationsöverdomstolen har nu prövat frågan om hur bedömningen ska göras för säsongsarbetare. Domstolen har kommit fram till att prövningen av försörjningsförmågan ska omfatta en bedömning av arbetsgivarens ekonomiska förmåga att anställa säsongsarbetare.

För att Migrationsverket ska ge en utlänning tillstånd att arbeta i Sverige måste anställningen göra det möjligt för utlänningen att försörja sig. Därför ska en prövning göras av arbetsgivarens ekonomiska förmåga att betala de lönekostnader som följer av anställningen.

– Bedömningen av försörjningsförmågan ska göras på samma sätt oberoende av vilken typ av arbetstillstånd som ska prövas. Syftet med prövningen är bland annat att förhindra eventuellt missbruk. Därför är det viktigt att kontrollera arbetsgivarens ekonomiska förmåga, säger Eva Gullfeldt, kammarrättsråd.

Fakta

Förutsättningar för tillstånd för säsongsanställning regleras i 6 c kap. utlänningslagen (2005:716). För att beviljas sådant tillstånd ska anställningen göra det möjligt för utlänningen att försörja sig.